Structurele Samenwerking met de Triangel

De Triangel start een structurele samenwerking met de oorgroep.

 

De Triangel is een multidisciplinair centrum voor diagnose en therapie.  Vele kinderen en volwassenen die bij hen komen, hebben nood aan een grondige controle van het gehoor.  De Triangel heeft daarvoor samenwerking gezocht met de oorgroep en heeft die samenwerking in onderstaand bericht aangekondigd.

 

 

Triangel

Samenwerking Triangel-vzw/De Oorgroep

Geachte,

Sinds kort heeft Triangel een samenwerkingsakkoord afgesloten met De Oorgroep van Prof Dr P Govaerts. Een aantal maatregelen binnen onderwijs (Mdecreet) en Riziv maakten een uitbreiding van ons team noodzakelijk.

Het samenwerkingsverband tussen neus-keel-oorarts Prof Dr P Govaerts en zijn audiologisch team geeft ons de mogelijkheid diagnoses te stellen bij vermoeden van ernstige vertraagde spraak & taalstoornissen (STOS) en dysfasie. Het multidisciplinair team van Triangel en het team van Prof Dr P Govaerts zullen samen instaan voor de diagnose, verslaggeving en attestering van de type 7 kinderen. Dankzij deze samenwerking realiseren we een kwaliteitvolle diagnostiek die recht geeft op extra onderwijsondersteuning vanuit het G.on (geïntegreerd onderwijs) en een terugbetaling voor logopedische therapie vanuit het RIZIV biedt.

Tevens zullen alle audiometrische onderzoeken voor kinderen met articulatie en taalstoornissen worden uitgevoerd door De Oorgroep.

Wij hopen op die manier tegemoet te komen aan de veranderende eisen/wensen en behoeften ,maar onze belangrijkste doelstelling is onze professionaliteit en expertise vergroten.

Wij hebben geen wachtlijsten zodat een onderzoek op korte termijn kan ingepast worden in het uurrooster. Mocht u meer informatie wensen dan staan wij u graag te woord.

Wij wensen u een vreugdevol en betrokken 2016 toe.

Vriendelijke groet,

Bram Cole
Coördinator 
TRIANGEL vzw
Rosekapellestraat 19
2150 Borsbeek